DOTARI

Centrul Medical Ema este un centru de diagnostic şi tratament corespunzător standardelor ISO şi nevoilor populaţiei.

El este dotat cu tehnologie medicală de diagnotic şi tratament de ultima generaţie în domeniul oftalmologiei ( HRT, laser YAG III, angiofluorografie, produse Zeiss – Germania), imagisticii ( computer tomograf – General Electric 8 slices / secţiuni, mamograf ALFA ST), osteodensimetriei ( Lunar DPX BRAVO – producator General Electric – SUA), ecografiei ( MyLab 15/20  Esaote -Olanda ), al analizelor de laborator ( imunologie, imuno Assay II, hematologie – Coulter, ACT 5 diff CP, biochimie – Syncron CX – 9 Jubilee, echipamente automate produse de Beckman – Coulter S.U.A., analizor automat coagulare), al analizelor urinare standard ( Combi Scan 500), al recuperarii – reabilitarii ( Huber. Celln M6 Key, tehnologie L.P.G. Franţa.

Optical Ema

Echipamente control si imagistica

Computer tomograf 8 SLICE

Dispozitivul reprezinta un scanner tomografic computerizat cu acoperire a intregului corp care poate atinge timpi de scanare de la 0,7 secunde/ 235◦ pana la 3 secunde pentru achizitia la 360◦.

Puterea si tehnologia multisectiune permite o gama larga de aplicatii in domeniul diagnosticarii modificarilor cito-arhitecturale la nivelul tesuturilor ( cerebral, osos, muscular, parenchim, hepatic, etc.) al organelor ( intraabdominale, intratoracice), al afectiunilor tumorale, al perfuziei si modificarilor vasculare.

Rapid, usor, simultan, cu posibilitati de post – procesare se obtin imagini de o calitate exceptionala.

Sistemul dispune de servis ,, on line” in timp real pentru a cere consultanta si a primi raspunsuri calificate rapide.

Reducerea timpului de expunere a pacientului precum si a cantitatii de radiatie ,X’ il recomanda cu caldura.

Osteodensitometru LUNAR DPX BRAVO

Aparatul este un scaner automat folosit pentru diagnosticarea si monitorizarea evolutiei terapiei in osteoporoza care foloseste metoda DEXA.

Osteoporoza este o afectiune semnificativa si in crestere, datorata tulburarilor procesului normal de mentinere a masei osoase, de tip metabolic.

LUNAR DPX BRAVO realizeaza investigatiile si masuratorile terapeutice individualizate in conformitate cu factorii de risc si comorbiditatile fiecarui pacient in parte.

Cu el se poate stabili usor diagnosticul de osteoporoza pe baza testului.

DEXA este standardul ,,de aur” pentru diagnosticarea osteoporozei. Doza de iradiere este extrem de mica in raport cu o radiografie toracica standard.

Beneficiul pentru bolnav, medic si societate este unul major prin prevenirea fracturilor, a consecintelor nefaste si instituirea unei terapii eficace.

Mamograf ALFA ST

Prevalenta in cresterea cancerului de san in Romania necesita noi proceduri diagnostice si terapeutice.

Mamografia reprezinta o metoda de screening a formatiunilor tumorale mici, nepalpabile.

Tehnologia avansata folosita de mamograful ALFA ST confera confort, este mai putin invaziva decat tehnicile conventionale si un cost optim pentru pacient / unitate sanitara.

Frecventa crescuta de depistare a cancerelor de san subliniaza avantajele screening-ului mamogarfiei in diagnosticarea stadiilor timpurii de cancer, posibil de tratat.

Cand se identifica mamografic o leziune medicul are practic 3 optiuni de abordare clinica a acesteia:
* urmarirea timp de 6 luni prin mamografie si examen fizic;
* excizie biopsica localizata;
* biopsie cu ac gros, stereotaXica sau ghidata ecografic.

Mamograful ALFA ST reprezinta o ingemanare armonioasa intre procesarea imaginilor, usurinta manuirii si randamentul obtinut, ceea ce il recomanda ca pe unul din liderii de piata in domeniu.

Optical Ema

Echipamente laborator

Analizator automat de imunologie prin chemiluminescenta model Access Immunoassay System

Este un sistem complet automatizat pentru analize imunologice pentru determinarea markerilor virali, endocrini, cardiaci si de metabolism.

Foloseste tehnologia cu ultrasunete pentru amestecarea probelor si reactivilor, aspirarea si dispersia lor.

Determinarea se efectueaza prin chemiluminescenta mediata enzimatic si realizata prin separarea particulelor paramagnetice.

Astfel se pot efectua urmatoarele tipuri de teste:
– tiroidiene;fertilitate;-virusologie(HIV1/2,HBS Ag, hcv, hav, etc);
– markeri tumorali;anemie;cardiologie; metabolismul mineral al Oaselor;determinare
– medicamente administrate in scop terapeutic;markeri pamcreatici si gastrointestinali;
– alergie;boli infectioase(chlamidia, toxoplasma, rubela..)

Aparatul este dotat cu un incubator cu 96 de pozitii care permite prelucrarea a diferite protocale pentru testele puse in lucru, adica adaptarea protocolului de lucru la specificitatea testului si totodata obtinerea de rezultate performante.

Viteza de lucru este de 100 teste/ora.

De mentionat ca asemenea tipuri de teste ( numai unele dintre acestea ) se pot efectua numai in Spitalul Judetean Giurgiu neexistand furnizori in ambulatorul de specialitate – laborator.Totodata numarul pacientilor care necesita asemenea tipuri de teste este intr-o continua crestere datorat indicatorilor de morbiditate iar beneficiul este triplu pacient – medic – societate.

Analizator de hematologie beckman coulter tip act 5 diff cp

Este destinat determinarii a 26 parametri hematologici, realizand numaratoarea completa a elementelor figurate cu diferentierea liniei albe, oferind valori procentuale si absolute ale: limfocitelor, bazofile eozinofilelor si monocitelor.

Viteza de lucru este de 60 determinari pe ora.

Aparatul permite:
– posibilitatea de a alege modul de lucru si intervalul de normalitate ( in functie de varsta si sex);
– posibilitatea de operare prin actionarea unui singur buton;
– nu necesita intretinere;
– calibrarea automata;

Precizia deosebita, usurinta in utilizare si randamentul privit prin prisma raportului cost / calitate il recomanda in activitatea laboratoarelor cu un volum mediu de munca.

ANALIZOR SYNCHRON CX9 PRO

Este un sistem clinic complet automat destinat analizei chimice generale, de ,mare capacitate, compus dintr- un modul de acces aleatoriu si un modul pentru urgenta.

Analizatorul poate efectua teste de biochimie generala, proteine, electroliti, pentru medicamente administrate in scop terapeutic, pentru depistare droguri, proteine serice, chimie urinara, lichid cefalorahidian, teste tiroidiene etc.

Este reprezentantul tehnologiei avansate create in scopul cresterii productivitatii prin softul managementului accesului la probe, al controlului, calibrarii si cel al rezultatelor.

Analizorul este compatibil cu celelalte aparate prezentate ,in vederea creeri unei solutii integrate in raport cu o patologie cat mai completa asigurand o sustinere solida a diagnosticului clinic si paraclinic in beneficiul bolnavului.

ANALIZOR AUTOMAT DE COAGULOMETRIE

Acest analizator automat investigheaza realizarea hemostazei respectiv a mecanismelor care asigura mentinerea sangelui fluid si a integritatii vasculare. Principalii parametrii determinatii: timpul de protrombina-fibrinogen, timpul pentru antecedentele tromboplastinei plasmatice, timpul de trombina.

De asemenea se poate determina proteina C reactiva, proteina S, Pro-IL complex, hepatocomplex si teste cromogenice pentru AT III, hepanina xa, plasminogen si cheagul de fibrina.

Toate acestea sunt extrem de importante in stabilirea starilor fiziologice sau patologice privitoare la coagulare. Datorita automatizarii tuturor proceselor de determinare, a vitezei de lucru, raportul cost / eficienta optima recomanda acest tip de analizor in structura functionala a unui laborator modern, in scopul furnizarii unui serviciu de calitate cat mai complet si in beneficiul bolnavilor / clientilor.

Optical Ema

Intretinerea si infrumusetarea corpului uman

APARAT PENTRU TRATAMENTE ENDERMOLOGICE TIP CELLU M6 KEYMODULE 5

Pielea omului inveleste corpul si reprezinta un organ de sine statator, ea reflectand stilul de viata personal.Aparatul ne permite efectuarea unor exercitii speciale, personalizate, in lupta cu tendinta de depozitare naturala a grasimilor si de retinere a impuritatilor incepand cu netezirea si reconstructia unor zone anatomice neplacute ale corpului si terminand cu combaterea efectelor imbatranirii si imbunatatirii starii de sanatate in ansamblu.Metoda de tratament este foarte eficienta si neinvaziva realizand o restabilire a echilibrelor circumscrisa conceptului de reabilitare – recuperare adresat nevoilor crescande ale populatiei.

Aparat pentru depistarea si tratarea afectiunilor osteo-musculare, de postura si mers tip Huber

Este destinat determinarii a 26 parametri hematologici, realizand numaratoarea completa a elementelor figurate cu diferentierea liniei albe, oferind valori procentuale si absolute ale: limfocitelor, bazofile eozinofilelor si monocitelor.

Viteza de lucru este de 60 determinari pe ora.

Aparatul permite:
– posibilitatea de a alege modul de lucru si intervalul de normalitate ( in functie de varsta si sex);
– posibilitatea de operare prin actionarea unui singur buton;
– nu necesita intretinere;
– calibrarea automata;

Precizia deosebita, usurinta in utilizare si randamentul privit prin prisma raportului cost / calitate il recomanda in activitatea laboratoarelor cu un volum mediu de munca.